Program Festival

Noi
6
Dum
RECONNECTING @ Iulis Mall, Cluj-Napoca
Noi 6 @ 7:00 pm

Regizor-coregraf: Alina Ciceo. Proiecţii: Dan Basu

(COMPANIA DE DANS JUMP IN, CLUJ-NAPOCA)

Spectacol în spațiu public cu intrare liberă

RECONNECTING transmite prin dans evoluția individului și modul în care aceasta afectează de multe ori relațiile interpersonale, lucru care poate duce la dezumanizare. Spectatorii vor avea parte de momente care marchează evoluția socială a individului, lupta continuă cu diferite caractere întâlnite de-a lungul vieții, dar și momentele de cumpănă din viața unei persoane, precum lupta cu sinele și autoanaliza.

Noi
7
lun
NEVERLAND @ Opera Maghiară Cluj
Noi 7 @ 8:00 pm

Regizor-coregraf: Tamir Ginz

(KAMEA DANCE COMPANY, ISRAEL)

Ansamblul de 12 dansatori ai Kamea Dance Company înfruntă scena cu o forță fizică impresionantă în acest nou proiect al lui Tamir Ginz, directorul artistic al companiei.

Spectacolul e situat într-un spațiu necunoscut, în care distrugerea ia controlul asupra rațiunii, lumea veche nu mai există, iar lucrurile se întorc spre începuturi. Între războiul de supraviețuire și luptele pentru putere, într-o junglă umană plină de pericole și tentații, oamenii încearcă să găsească o nouă umanitate în spiritul omului și forța de a reconstrui.

Coreografie: Tamir Ginz

Muzică: Avi Belleli

Costume: Limor Hershko-Dror

Scenografie: Adam Keller

Lumini: Shay Yehudai

Noi
8
mar
GALILI & GINZ @ Opera Maghiară Cluj
Noi 8 @ 8:00 pm

Două lucrări de coregrafi contemporani israelieni

(KAMEA DANCE COMPANY, ISRAEL)

 

Things I Told Nobody (Lucruri pe care nu le-am spus nimănui)

Un spectacol elegant bazat pe bijuterii ale muzicii clasice ce facilitează expresia abilităților tehnice împreună cu influența talentului și personalitatea dansatorilor. Galili prezintă o operă de natură romantică, dar complementară stilului său obișnuit plin de umor și ironie. E un întreg repertoriu dedicat mișcării, plin de idei noi ce se nasc natural, fără a fi forțate, și care în același timp induc un sentiment plăcut de surpriză.

Coreografie: Itzik Galil

Scenografie: Elizabeth Giabet

Muzică: G F Handel: Xerxes – Largo; A Vivaldi: Iarna – Largo din “Cele patru anotimpuri”

W A Mozart: Concert pentru Pian Nr.23 în La major K488 – Adagio, E Satie: Gymnopédie Nr.1

Lumină și costume: Itzik Galili

Producție costume: Ahuva Erez

 

Red Sky

Ginz abordează lupta dintre națiuni în căutarea pământurilor și a identității, într-un loc în care demagogia și instigarea aprind dorințe instinctive. E un spectacol despre oameni sub amenințare constantă, care în ciuda suferinței încearcă să mențină speranța unui viitor mai bun.

Coreografie: Tamir Ginz

Muzică: Max Richter

Muzică, montaj și coloană sonoră: Miki Patish

Lumini: Shai Yehudai

Costume: Ahuva Erez

Noi
9
mie
BALANCE @ Sala Studio a Universității Sapientia
Noi 9 @ 8:00 pm

Regizor-coregraf: Sághy Alexandra

(DEPO DANCE STUDIO, UNGARIA)

Acest spectacol analizează omul sub greutatea mitului lui Sisif care, deși își concentrează mereu energia pentru a ajunge la marginea prăpastiei, dar când ajunge acolo totul se destramă. În ciuda acestui fapt el caută mereu, până la sfârșitul lumii, echilibrul.

Spectacolul este bazat pe echilibru și pierderea sa, forțele binelui și răului, yin și yang, aceste dualități care stau la baza existenței.

Dorința de a fi în echilibru nu ține de conștient, ci funcționează ca un instinct ce nu este nici intelectual, nici meditativ, ci strâns legat de idealul  de a fi într-o stare de fericire și de liniște sufletească. Dansul este doar ritm și armonie, iar efortul de a fi în Balance, poate fi dus la bun sfârșit doar prin existența dezechilibrului.

Coregrafie: Sághy Alexandra

Muzica: Krisztina Dányi

Dramaturg: Anna Vécsei

Director artistic: Béla Földi

Noi
10
joi
MUR MUR DE LA MEDITERRANÉE / BOLERO @ Opera Maghiară Cluj
Noi 10 @ 8:00 pm

Regizor-coregraf: Raza Hammadi

(BUDAPEST DANCE THEATRE, UNGARIA)

Murmurul Mediteranei este un spectacol realizat de coregraful Raza Hammadi, un colaborator frecvent şi de succes al Teatrului de Dans din Budapesta. Concepţia artistică se bazează pe un amalgam dintre cultura dansului european şi cel mediteranean.

Născut în Tunisia, Raza Hammadi are o legătură strânsă cu lumea mediteraneană, el participând, în postura de coregraf, la mai multe festivaluri din regiune. A colaborat, printre altele, şi cu Baletul Naţional din Tunisia şi a lucrat şi în Maroc. În lucrările sale el pune accent pe strânsa legătură pe care o are cu această cultură.

Bolero, piesă clasică născută parcă pentru a fi dansată, a inspirat de-a lungul timpului mulţi coregrafi. Ascultând-o, în sufletul şi corpul auditorului, muzica se transformă într-un orgasm vizual. Prin intermediul acestei coregrafii duse până la epuizare, acest spectacol este un omagiu adus tuturor maeştrilor baletului modern.

Muzica : Maurice Ravel

Costume şi decor: Molnár Zsuzsa

Coregraf : Raza Hammadi

Te asteptam la Steps

Pentru a fi la curent cu toate noutatile despre festival te rugam sa ne trimiti un scurt mesaj
×