bilete-steps-2016-festivalul-dans-contemporan-neverland

NEVERLAND

Nume trupa: KAMEA DANCE COMPANY, ISRAEL

Componenta TrupaPrezentare SpectacolFotoVideo

Regizor Artistic: Tamir Ginz
Coregrafie: Tamir Ginz
Muzică: Avi Belleli
Costume: Limor Hershko-Dror
Scenografie: Adam Keller
Lumini: Shay Yehudai

Ansamblul de 12 dansatori ai Kamea Dance Company înfruntă scena cu o forță fizică impresionantă în acest nou proiect al lui Tamir Ginz, directorul artistic al companiei.

Spectacolul e situat într-un spațiu necunoscut, în care distrugerea ia controlul asupra rațiunii, lumea veche nu mai există, iar lucrurile se întorc spre începuturi. Între războiul de supraviețuire și luptele pentru putere, într-o junglă umană plină de pericole și tentații, oamenii încearcă să găsească o nouă umanitate în spiritul omului și forța de a reconstrui.

neverland


bilete-steps-2016-festivalul-dans-contemporan-galili-ginz

GALILI & GINZ

Nume trupa: KAMEA DANCE COMPANY, ISRAEL

Componenta TrupaPrezentare SpectacolFotoVideo

I. Things I Told Nobody (Lucruri pe care nu le-am spus nimănui)

Coreografie: Itzik Galil
Scenografie: Elizabeth Giabet
Muzică: G F Handel: Xerxes – Largo; A Vivaldi: Iarna – Largo din “Cele patru anotimpuri”
W A Mozart: Concert pentru Pian Nr.23 în La major K488 – Adagio, E Satie: Gymnopédie Nr.1
Lumină și costume: Itzik Galili
Producție costume: Ahuva Erez

II. Red Sky

Coreografie: Tamir Ginz
Muzică: Max Richter
Muzică, montaj și coloană sonoră: Miki Patish
Lumini: Shai Yehudai
Costume: Ahuva Erez


I. Things I Told Nobody (Lucruri pe care nu le-am spus nimănui)

Un spectacol elegant bazat pe bijuterii ale muzicii clasice ce facilitează expresia abilităților tehnice împreună cu influența talentului și personalitatea dansatorilor. Galili prezintă o operă de natură romantică, dar complementară stilului său obișnuit plin de umor și ironie. E un întreg repertoriu dedicat mișcării, plin de idei noi ce se nasc natural, fără a fi forțate, și care în același timp induc un sentiment plăcut de surpriză.

II. Red Sky

Ginz abordează lupta dintre națiuni în căutarea pământurilor și a identității, într-un loc în care demagogia și instigarea aprind dorințe instinctive. E un spectacol despre oameni sub amenințare constantă, care în ciuda suferinței încearcă să mențină speranța unui viitor mai bun.


bilete-steps-2016-balance

BALANCE

Nume trupa: DEPO DANCE STUDIO, UNGARIA

Componenta TrupaPrezentare SpectacolFotoVideo

Regizor-coregraf: Sághy Alexandra
Coregrafie: Sághy Alexandra
Muzica: Krisztina Dányi
Dramaturg: Anna Vécsei
Director artistic: Béla Földi

Acest spectacol analizează omul sub greutatea mitului lui Sisif care, deși își concentrează mereu energia pentru a ajunge la marginea prăpastiei, dar când ajunge acolo totul se destramă. În ciuda acestui fapt el caută mereu, până la sfârșitul lumii, echilibrul.

Spectacolul este bazat pe echilibru și pierderea sa, forțele binelui și răului, yin și yang, aceste dualități care stau la baza existenței.

Dorința de a fi în echilibru nu ține de conștient, ci funcționează ca un instinct ce nu este nici intelectual, nici meditativ, ci strâns legat de idealul de a fi într-o stare de fericire și de liniște sufletească. Dansul este doar ritm și armonie, iar efortul de a fi în Balance, poate fi dus la bun sfârșit doar prin existența dezechilibrului.


bilete-steps-2016-festivalul-dans-contemporan-mur-mur-de-la-mediterranee-bolero

MUR MUR DE LA MEDITERRANÉE / BOLERO

Nume trupa: BUDAPEST DANCE THEATRE, UNGARIA

Componenta TrupaPrezentare SpectacolFotoVideo

Regizor-coregraf: Raza Hammadi
Muzica : Maurice Ravel
Costume şi decor: Molnár Zsuzsa
Coregraf : Raza Hammadi

Murmurul Mediteranei este un spectacol realizat de coregraful Raza Hammadi, un colaborator frecvent şi de succes al Teatrului de Dans din Budapesta. Concepţia artistică se bazează pe un amalgam dintre cultura dansului european şi cel mediteranean.

Născut în Tunisia, Raza Hammadi are o legătură strânsă cu lumea mediteraneană, el participând, în postura de coregraf, la mai multe festivaluri din regiune. A colaborat, printre altele, şi cu Baletul Naţional din Tunisia şi a lucrat şi în Maroc. În lucrările sale el pune accent pe strânsa legătură pe care o are cu această cultură.

Bolero, piesă clasică născută parcă pentru a fi dansată, a inspirat de-a lungul timpului mulţi coregrafi. Ascultând-o, în sufletul şi corpul auditorului, muzica se transformă într-un orgasm vizual. Prin intermediul acestei coregrafii duse până la epuizare, acest spectacol este un omagiu adus tuturor maeştrilor baletului modern.


lacul-lebedelor-main-photo

Lacul Lebedelor

Nume trupa: Compania Quorum Ballet – Portugalia

Componenta TrupaPrezentare SpectacolFotoVideo

Regie artistică şi coregrafie: Daniel Cardoso
Dansatori principali: Elson Ferreira, Filipe Narciso, Inês Godinho, Inês Pedruco, Mathilde Gilhet si Margarida Costa.
Dansatori: Catarina Correia, Diana Pinto, Ester Gonçalves, Kim Potthoff, David Bernardino, Daniel Cascão, Filipe Baracho, Hugo Rodrigues
Dramaturgie: Ana Lazaro
Lumini: Daniel Cardoso
Scenografie: Hugo F. Matos si Daniel Cardoso
Costume: Liliana Mendonça
Video: António Cabrita
Tehnic: Hugo Franco and Rui Daniel Production: Raquel Vieira de Almeida
Marketing: Maria Dolores Espírito Santo
Financiar: Cristina Bernardino

O nouă zi se naşte dincolo de zidurile azilului. Înăuntru, nebunia a luat locul vieţii de zi cu zi, iar cei care trăiesc acolo au uitat cine sunt. Vocile şi dorinţele sunt înnăbuşite de pereţii acestui gigant şi tăcut exil. În Azil, asistentele sunt Reginele care comandă fiecare mişcare a trupului pacientului; în umbră, o femeie curăţă dorinţele întunecate ale altora; şi un om – prizonier în propriul său trup şi propria sa nebunie – transformă visele sale despre păsări în corpurile pacienţilor.
Precum o colivie în care pasărea nu îndrăzneşte să dea din aripi, Azilul este o colivie a oamenilor.
O pană pluteşte pe coridor… În ziua aceea, un nou oaspete soseşte. Muzica pe care o aduce cu el întrerupe tăcerea. Sunetul muzicii se va răspândi în exil.
În Azil, vine şi Noaptea: ea pictează pereţii în negru şi inundă aerul, precum apa care curge dintr-un lac fermecat şi întunecat. Braţele devini aripi şi degetele se transformă în pene… inimile somnambulilor se umplu de uimire, în timp ce trupurile păsărilor se învârtesc, iar muşchii umani fac salturi.
Între noapte şi zi, muzica va aduce decepţie, fascinaţie, seducţie şi nebunie. Cu toate că, pe partea aceasta a Zidului, Azilul pare liniştit – ca reflexia unui Lac mincinos care ascunde sub apă mişcări secrete.

Clipuri Video din spectacolul „Lacul Lebedelor”


ballet-bar-main-photo

Ballet Bar

Nume trupa: Compania Pyramid – Franța

Componenta TrupaPrezentare SpectacolFotoVideo

Coregrafie : Cie Pyramid
Asistent coregrafie: Emilie Bel Baraka
Dansatori: Mustapha Ridaoui, Michael Auduberteau, Fouad Kouchy, Rody Torres, Tony Baron, Oussama Traore

Spectacolul “Ballet Bar” este un mix fascinant de stiluri muzicale (de la tango la electric), circ, mimă şi acrobaţii realizate de către cei 6 dansatori ai companiei Pyramid (Franţa). Piesa ilustrează legătura personajelor cu muzica, iar acţiunea are loc în jurul unui bar, într-un club de jazz new-yorkez. Un show plin de viaţă, energie şi umor, care captivează publicul din primele minute.

Clipuri Video din spectacolul „Ballet Bar”


correr-o-fado-main-photo

Correr o Fado

Nume trupa: Compania Quorum Ballet – Portugalia

Componenta TrupaPrezentare SpectacolFotoVideo

Regizor Artistic: Tamir Ginz
Coregrafie: Daniel Cardoso
Scenografie: Daniel Cardoso e Hugo F. Matos
Dansatori: Daniel Cardoso, Elson Ferreira, Ester Gonçalves, Filipe Narciso, Inês Godinho, Kim Potthoff si Mathilde Gilhet.
Lumini: Paulo Correia
Tehnic: Hugo Franco e Rui Daniel
Costume: Storytailors
Producţie: Raquel Vieira de Almeida
Marketing: Maria Dolores do Espírito Santo
Financiar: Cristina Bernardino

“Correr o Fado duce publicul într-un loc în care poate să înveţe mai multe despre cultura portugheză. Am selectat cele mai interesante lucruri despre Portugalia veche şi cea contemporană. În piesă sunt explorate diferite tipuri de relaţii, toate inspirate de versurile celor mai frumoase cântece Fado.
O parte din decor simbolizează unul dintre aspectele cheie ale artei şi arhitecturii portugheze: plăcile prezente pe faţadele vechilor clădiri din Portugalia. Dar cel mai important aspect al piesei este Apa. Rezervoarele de apă simbolizează două lucruri foarte diferite: lacrimile vărsate în timp ce se ascultă muzica Fado (în cea mai tradiţională formă a acestui stil muzical) şi apa din oceanul care înconjoară Portugalia. Ideea oceanului este dusă până în punctul în care apa cade sub formă de ploaie pe toată scena, iar dansatorii care interacţionează cu apa în rezervoare simbolizează furtunile trăite de strămoşii noştri, în timp ce se aflau pe mare.
Piesa duce spectatorii într-o călătorie despre cultura portugheză, arătând prin dans şi coregrafie toate acele aspecte care o definesc, într-o manieră creativă şi interactivă.

Clipuri Video din spectacolul „Correr o Fado”


different-loneliness-main-photo

Different Loneliness

Nume trupa: Compania Jin Xing Dance Theatre – China

Componenta TrupaPrezentare SpectacolFotoVideo

Regizor artistic: Jin Xing
Dansatori: Dai Shaoting, Ding Yi, Gao Qinqin, Li Hadcheng, Liu Xiaotong, Ni Wang, Pang Kun, Sun Zhuzhen, Wang Jun, Wu Haiqi, Zhad Yang, Zhou Jianliang, Zhou Yun
Tour manager: Li Panfeng
Asistent: Li Jingda
Make-up: Shen Meiwen
Costume: Jin Xing, GeRiLeTu
Lumini: Wang Peng
Director administrativ: Han Bin
Muzică: Anda Union
Director muzical: Na RiSu

“Different Loneliness” este cea mai nouă coregrafie dintre cele aproape 20 create de către Jin Xing pentru compania ei, de la înfiinţarea acesteia în 1999. Producţia aduce pe aceeaşi scenă 9 muzicieni din Mongolia Centrală şi 15 dansatori ai companiei. Dansatorii iniţiază un dialog cu muzicienii, iar aceştia din urmă realizează o parte semnificativă a mişcărilor coregrafice.
Linia narativă a spectacolului “Different Loneliness” este aceea a unei repetiţii continue. Vocea regizorului artistic se aude din culise, în timp ce dansatorii şi muzicienii repetă şi dau probe sau discută cu corepetitorul. Din acest mediu de lucru se desprind şi noi poveşti: reprezentaţii solo, duete între cântăreţi şi dansatori sau scene de grup emblematice. Muzica mongoleză este extrem de expresivă şi creează o atmosferă care le aminteşte artiştilor de peisajul vastelor pajişti din Mongolia, invitând publicul să ia parte la această experienţă. Acesta este momentul în care ia naştere o conexiune cu natura înconjurătoare, în ciuda unei solitudini cu mult diferită de singurătatea îndurată în lumea modernă şi “civilizată”.

Clipuri Video din spectacolul „Different Loneliness”
mozart-steps-main-photo

Mozart Steps

Nume trupa: Teatrul National Radu Stanca – Sibiu

Componenta TrupaPrezentare SpectacolFotoVideo

SCENOGRAFIE ŞI LIGHT DESIGN: Gigi Căciuleanu;
ASISTENT COREGRAFIE: Adriana Bârză;
ASISTENT SCENOGRAFIE: Alin Gavrilă;
DISTRIBUŢIA: Veronica Arizancu, Florin Coşuleţ, Ali Deac, Diana Fufezan, Raluca Iani, Adrian Matioc, Adrian Neacşu, Cătălin Pătru, Daniel Plier, Vlad Robaş, Marius Turdeanu, Ema Veţean, Liviu Vlad, Arina Ioana Trif, Anca Pitaru; Vlad Bacalu, Anton Balint, Cristina Blaga, Paul Bondane, Iulia Popa, Tudor Răileanu, Maria Soilică, Alexandra Șerban, Cristi Timbuş, Maria Tomoiagă, Iustinian Turcu, Gabriela Pârlițeanu

“Opera lui Mozart, Mozart-europeanul prin excelenţă, reprezintă un alambic de culturi atât prin geniul cât si prin orizontul creaţiilor pe care acesta ni le-a lăsat. Operele sale au fost scrise tot atât de bine în italiană cât şi în germană. Pe lângă faptul că au fost traduse în mai toate limbile pământului si reprezentate mai pe toate scenele lumii.
Muzica spectacolului MOZART STEPS reprezintă o lărgire şi mai mare a orizontului muzical, fiind o reinterpretare actuală a lumii mozartiene de către doi mari artişti de azi: Hugues Curzon si Ahmed al Maghreby. Care au ideat o paralelă între muzica doctă a occidentalului Mozart şi muzica orientală, etnică a unui etern Egipt. Banda sonoră fiind un montaj pe care l-am conceput pornind de la două albume : MOZART L’EGYPTIEN (Mozart egipteanul)-1 şi MOZART IN EGYPT-2.
Spectacolul MOZART STEPS este o confruntare între acest univers muzical si lumea mea de dans. O îmbinare între Muzicà si Compozitie Coregraficà. O alianţà şi un aliaj.
Un spectacol de Teatru-Coregrafic, stil în care, contrar Teatrului-Dans (unde dansatorilor li se cere sà fie actori), de data aceasta actorii sunt chemati sà-şi rezolve partiturile şi sà se comporte scenic ca nişte veritabili dansatori. “ – Gigi Căciuleanu

Clipuri Video din spectacolul „Mozart Steps”


ritualul-de-primavara-main-photo

RITUALUL DE PRIMĂVARĂ

Nume trupa: Opera Maghiară – Cluj-Napoca

Componenta TrupaPrezentare SpectacolFoto

Dirijor: Jankó Zsolt
În distribuţie: Bogoi Viorica, Râpă Alin, Kálmán Róbert, Rusu P. Gabriela, Maja Liliana, respectiv ansamblul de balet şi orchestra Operei Maghiare Cluj
Scenografia: Venczel Attila
Costume: Zsigmond Adél
Regia tehnică: Gálffy Erzsébet
Regizor – coregraf: Jakab Melinda

Faţă de ceilalţi compozitori contemporani, Igor Stravinski reprezintă exemplul distinct al varietăţii stilistice a muzicii simfonice din secolul XX. Prima sa operă monumentală din anul 1910, intitulată Pasărea de foc (L’oiseau de feu) este un balet compus pe baza conceptului muzical postromantic, de o concentraţie exotică, care se inspiră mult din muzica lui Rimszkij-Korszakov, fost profesor al lui Stravinski.
Cu trei ani în urmă, prin colosala piesă de orchestră intitulată Ritualul de primăvară (Le Sacre du Printemps) a reuşit chiar să şocheze spectatorii. Datorită ritmului inedit, fiecare parte componentă a muzicii Ritualului de primăvară capătă viaţă.
Baletul îşi are rădăcinile în mitul vechi potrivit căruia, prin ritualul păgân, moşnegii înţelepţi ai tribului sacrifică zeului primăverii o fecioară. Fecioara este condamnată să danseze fără oprire până la moarte pentru a trezi pământul.
Dansul fecioarei alese se termină cu moartea, fata se prăbuşeşte de epuizare, devine nemişcată, ca să reînvie şi să joace din nou dansul ritual de jertfă, în acest ritual primăvara nu vine niciodată, ceremonia funerară durează fără întrerupere.


 • Bilete Festival Steps

  Asigura-ti un loc in cadrul festivalului de dans contemporan STEPS chiar acum. Achizitioneaza un bilet la spectacolele festivalului de la partenerii nostrii!

  Detalii Bilete

 • Program Festival

  Te invitam sa descoperi frumusetea dansului contemporan prin participarea la spectacole originale cu trupe internationale care de vor desfasura in orasul Cluj Napoca

  Program Festival

 • Te asteptam la Steps

  Pentru a fi la curent cu toate noutatile despre festival te rugam sa ne trimiti un scurt mesaj
  ×